Case Studies


Alberta Street, Pt Chev

This client had just built a beautiful new home in Point Chevalier and approached us to construct their gardens to be in keeping with their lovely new home. The property had the constraints of a very small section and the client wanted to maximize their limited area by creating a couple of spaces outdoors that could virtually become additional rooms for the house. We accomplished this by bringing the materials they used on the house out into the garden. We constructed block and weatherboard walls to mirror the house and used a similar concrete to what was used in the lounge floor to create the illusion that the living space of the house actually flowed outside. Then we filled these little courtyard gardens with lush plantings and plenty of seating. The outcome was just what the client had dreamed of.